Materiaalit

Pyrimme löytämään jatkuvasti uusia entistä vastuullisempia materiaaleja ja suurin osa käyttämistämme materiaaleista voidaankin luokitella vastuullisiksi vaihtoehdoiksi. Valitsemme käyttämämme materiaalit tarkkaan, funktionaalisuudesta ja laadusta tinkimättä. Meillä on tärkeää, että valmistamillamme tuotteilla on mahdollisimman pitkä elämä!

Lue materiaalikohtaiset hoito-ohjeet täältä! 

 

LUOMUPUUVILLA

Eikö olisikin kiva, että käyttämissäsi puuvillatuotteissa ei olisi torjunta-ainejäämiä? Jos vastasit kyllä, kannattaa valita luomupuuvilla. Suurin osa tuotteistamme valmistetaankin luomupuuvillasta. Tämän luonnomukaisen kuidun kasvattaminen vaatii normaalia puuvillaa vähemmän vettä, eikä sen kasvattamisessa käytetä kemikaaleja. Näin ollen luomupuuvilla saastuttaa vähemmän ilmaa ja maaperää. Käyttämämme luomupuuvillalanka on Gots sertifioitua ja se on värjätty noudattaen OEKO-TEX® 100 standardia. Lisäämme luomupuuvillaneulokseemme 5% elastaania tuomaan käyttömukavuutta ja pehmeyttä tuotteisiin. 100% puuvillasta valmistetut tuotteet eivät jousta, joten tämä on hyvä ottaa huomioon kokoa valitessa. Vertaa tällöin mittapiirroksen mittoja joustamattomaan tuotteeseen.

 

KIERRÄTETTY PUUVILLA

Vuoden 2020 kesämallistomme neuleissa olemme käyttäneet sekoitetta, jossa on 25% kierrätettyä puuvillakuitua ja 75% luomupuuvillaa. Kierrätyspuuvillakuitu on valmistettu tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalista. Käyttämällä kierrätyspuuvillaa pyrimme vähentämään neitseellisen puuvillan käyttöä ja pienentämään tätä kautta sen ympäristövaikutuksia. Kierrätyspuuvilla on kuitenkin sekoitettu luomupuvillaan kestävyyden ja miellyttävämmän tunnun lisäämiseksi. Testaa ja rakastu tähän uuteen kuitusekoitteeseemme!

 

PELLAVA

Pellava on hengittävä ja imukykyinen materiaali, joka kuivuu nopeasti. Se on vahva, antibakteerinen, sähköistymätön ja hylkii luontaisesti likaa. Pellava on ihanteellinen materiaali ympärivuotiseen käyttöön, sillä lämpimällä ilmalla pellava tuntuu viileältä ja kylmällä se taas pitää sinut lämpimänä. Pellava on parhaimmillaan, kun se on hieman pehmentynyt käytössä. Pellava rypistyy helposti, mutta se kuuluu asiaan! Rypyt ovat osa pellavan luonnetta ja tekevät ne tekevät siitä omanlaisensa. 100% pellavasta valmistetut tuotteet eivät jousta, joten tämä on hyvä ottaa huomioon kokoa valitessa. Vertaa tällöin mittapiirroksen mittoja joustamattomaan tuotteeseen.

 

LYOCELL

Lyocell on puumassasta valmistettu selluloosa-pohjainen kuitu. Materiaalina se muistuttaa viskoosia, mutta se valmistetaan ympäristöystävällisemmällä valmistusprosessilla, joka vaatii vähemmän energiaa ja ​​haitallisia kemikaaleja. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, mikä tarkoittaa, että kaikkia käytettyjä kemikaaleja voidaan käyttää uudestaan ​​ja uudestaan.

Lyocell on vahva ja kestävä kuitu. Kuivana se on vahvin selluloosakuitu - jopa vahvempi kuin puuvilla tai pellava! Lyocell tuntuu käytössä ihoa vasten pehmeältä ja miellyttävän viileältä. Se on imukykyinen ja pysyy raikkaana paljon pidempään kuin puuvilla - siispä useampi käyttökerta pesujen välillä on mahdollista. Tämä tarkoittaa vähemmän pesuja ja siten se säästää vettä ja energiaa. 100% lyocellista valmistetut tuotteet eivät jousta, joten tämä on hyvä ottaa huomioon kokoa valitessa. Vertaa tällöin mittapiirroksen mittoja joustamattomaan tuotteeseen.

 

ECOVERO

Uutuusmateriaalina esitelemme ylellisen ja ekologisen EcoVero -viskoosikankaan. EcoVero on pehmeä ja kauniisti laskeutuva puupohjainen muuntokuitumateriaali, jonka valmistus on ympäristöystävällisempää perinteiseen viskoosiin verrattuna. Valmistusprosessi kuluttaa vähemmän vettä ja kaikki prosessissa käytettävät kemikaalit käytetään uudelleen. Kuidun valmistaja Lenzing lupaa myös materiaalin valmistusketjulle täyden jäljitettävyyden. 100% EcoVerosta valmistetut tuotteet eivät jousta, joten tämä on hyvä ottaa huomioon kokoa valitessa. Vertaa tällöin mittapiirroksen mittoja joustamattomaan tuotteeseen.