Papu Design, Lindström ja S-marketien työntekijät suunnittelivat unelmien työvaatteet

design papustories uutiset

”Pikkuisen epämukavat, eivät hengitä ja jousta.” Tämän tyyppiset työvaatteista saadut palautteet olivat kimmokkeena Unelmien työvaatteet -pilotille, joka käynnistettiin Pirkanmaan Osuuskaupan toimesta viime keväänä. Mukaan projektiin kutsuttiin pirkanmaalainen Papu Design sekä työvaatteistaan tunnettu Lindström. Lähtökohtina työvaatemalliston suunnittelulle olivat vastuullisuus ja paikallisuus. Nämä ovat arvoja, jotka kaikki kolme projektissa mukana ollutta yritystä jakavat.

Papu Design unelmien työvaatteet Antimet

 Papu Design unelmien työvaatteet Antimet

Työvaatteella on tänä päivänä tärkeä rooli paitsi kantajalleen myös työnantajalle ja asiakkaalle. Olikin alusta asti selvää, että suunnittelutyöpajassa oli oltava mukana työntekijöitä, joille vaatteet tulevat käyttöön. Mukaan suunnittelutyöpajaan lähtikin parikymmentä innokasta osuuskauppalaista. S-marketin uudessa työvaatemallistossa on 22 erilaista vaatekappaletta sekä asusteita, joilla omaa persoonaa voi tuoda esille haluamallaan ja työtehtävän edellyttämällä tavalla. Työvaatemallistoa luotaessa oli ensiarvoisen tärkeää, että tuotteissa on oivaltava muotoilu, joka tukee S-marketilaisten käytännön työtä ja joka inspiroi niin työntekijöitä kuin asiakkaitakin. Vaatteissa toistuu farkunsininen sävy sekä Antimet-kuosi.

 

Papu Design unelmien työvaatteet Antimet

 Papu Design unelmien työvaatteet Antimet

Papu Designin kuosisuunnittelija ja Art Director Hanna-Riikka Heikkilä piirsi työpajalaisille erilaisia kuosivaihtoehtoja, joista he valitsivat suosikikseen Antimet-kuosin. Antimet leikittelee ruokakaupan antimilla, ja kuosi on toteutettu kokonaan työntekijöiden toiveiden pohjalta. Eräänä kuvioon liittyvänä erityistoivomuksena oli alueemme osuuskauppalaisuuden symboli, sydän.

– Työvaatteiden kuosillisuus on suhteellisen uutta Suomessa. Maailmalla työvaatetus on ollut jo pidempään design-henkisempää ja mietitympää. Papua ei tunneta perinteisesti työvaatteista, mutta lähdimme projektiin oppiaksemme itsekin uutta. On hieno idea yhdistää pilotissa eri alan toimijoita, Hanna-Riikka sanoo.

S-marketien ohella työvaateprojektia suunnitellaan laajennettavan tulevaisuudessa mahdollisesti muihin Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikkoihin, kuten Prismoihin ja Saleihin.

 Papu Design unelmien työvaatteet Antimet

Papu Design Hanna-Riikka Heikkilä Unelmien työvaatteet Antimet kuosi

 

Kuvat: Aki Rask


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista