Papu meets art – Papu Design, Hanna-Riikka Heikkilä ja Riihimäen taidemuseo 11.3.–11.9.2023 Riihimäen taidemuseo

Muoti ja taide ovat aina inspiroineet toisiaan. Erityisen ajankohtaista kiinnostus muodin ja taiteen väliseen vuorovaikutukseen näyttää olevan juuri nyt. Tähän kasvavaan kiinnostukseen vastaa myös Riihimäen taidemuseossa 11.3.2023 avautuva kuosisuunnittelua ja taidetta yhdistävä näyttely Papu meets art – Papu Design, Hanna-Riikka Heikkilä ja Riihimäen taidemuseo.
Papu Meets Art, 11.3.–11.9.2023 Riihimäen taidemuseo

Näyttelyllä tavoitellaan yleisöä laajasti ja valtakunnallisesti uudenlaisella, inspiroivalla ja kiinnostavalla kokonaisuudella. Papu Designin vaatteet ja asusteet ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä taidetta ja kuosisuunnittelua yhdistävässä näyttelyssä.

Näyttelyssä on esillä Papu Design Oy:n vaatteita ja asusteita sekä kuosisuunnittelija ja taiteilija Hanna-Riikka Heikkilän (s. 1979) teoksia. Näyttelyä täydentävät Riihimäen taidemuseon kokoelmiin kuuluvat teokset.

Näyttelyn tavoitteena on esitellä erityisesti kuosisuunnittelun ja taiteen saumakohtia, inspiroivasti ja visuaalisesti näyttävänä, uusia ajatuksia ja virikkeitä herättävänä kokonaisuutena. Näyttelyssä esitellään Papu Design Oy:n nykysuunnittelua, uusimpia kuoseja ja vaatteita.

Papu Design Oy:n kuosien yhtenä lähtökohtana on yrityksen kuosisuunnittelijan Hanna-Riikka Heikkilän taide. Hanna-Riikka Heikkilän taiteeseen pohjautuvat kuosit ovat olleet alusta lähtien vahvasti mukana Papu Designin mallistoissa ja hänen taiteensa välittyykin kiinnostavalla ja raikkaalla tavalla niistä valmistettuihin vaatteisiin ja asusteisiin. Heikkilä on suunnitellut kuoseja yritykselle jo sen perustamisvuodesta 2012 lähtien. Näyttelyssä esille asetettavat Heikkilän teokset ovat pääosin akryylimaalauksia MDF-levylle ja kankaalle. Suurin osa teoksista on näyttelyä varten valmistuneita uusia teoksia.

Papu Designin kuosisuunnittelussa yhdistyvät innovatiivisesti ja raikkaasti muoti, taide ja muotoilu. Yritys on tullut tunnetuksi laadukkaista ja vastuullisesti tuotetuista naisten- ja lastenvaatteista, joita suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ulkomailla EU:n alueella. Yrityksen tuotteitamyydään lähes 30 maassa niin nettikauppojen kuin kivijalkamyymälöiden ja pop up -liikkeiden kautta. Papun tuotteita markkinoidaan sanoilla onnellisuus ja kestävyys: ”kestävästi tuotettuja materiaaleja kestävällä tyylillä” sekä sloganilla: ”PAPU – For lasting happiness.

Näyttelyssä on esillä myös muutamia Riihimäen taidemuseon kokoelmiin kuuluvia teoksia. Riihimäen taidemuseon kokoelmiin kuuluu yli 2 000 teosta, joista pääosa on suomalaista 1900-luvun alun maalaustaidetta. Lisäksi kokoelmiin kuuluu muun muassa aasialaista antiikkiesineistöä, ikoneja 1800-luvulta sekä muita kokonaisuuksia, kuten egyptiläistä esineistöä.

Papu Meets Art: 11.3.2023 – 11.9.2023 Riihimäen taidemuseoLisätiedot:

Papu Design Oy
Hanna-Riikka Heikkilä
kuosisuunnittelija ja kuvataiteilija 
hanna-riikka@papudesign.com
+358 50 326 3533

Papu Design Oy
Anu Vauhkonen
CEO
anu@papudesign.com
+358 40 765 2484

Lisätietoja näyttelystä amanuenssi
Katja Vuorinen-Parm
katja.vuorinen-parm@riihimaki.fi
+358 40 330 4123

Kuvatiedustelut
museoassistentti
Jenni-Maaria Pekonen
jenni-maaria.pekonen@riihimaki.fi
+358 40 330 4127


Tiedotteen kuvat:
Kuosi, Sense, 2023. Papu Design Oy. Kuosin suunnittelu: Hanna-Riikka Heikkilä
Housut, Sense, 2023. Papu Design Oy.

Teoskuvat:
Hanna-Riikka Heikkilä, Melkein, 2022, akryyli kankaalle, yksityiskokoelma
Ahti Lavonen, Nimetön, 1960-luku, Riihimäen taidemuseon kokoelma

 

Riihimäen taidemuseo / Riihimäki Art Museum
Temppelikatu 8
FI-11100 Riihimäki
+358 (0)40 330 4124
www.riihimaentaidemuseo.fi
taidemuseo@riihimaki.fi

Papu-tuotteet tulevat maailman onnellisimmasta maasta. Niinpä niitä luovat ihmiset, jotka tietävät onnellisuudesta jotakin. Me uskomme, että parasta onnea on sellainen, joka kestää. Siksi me myös teemme tuotteita, jotka kestävät: kestävästi tuotetuista materiaaleista, kestävällä tyylillä. Jotta sinä saisit pukeutua onnellisesti ja ajattomasti, milloin vain.

PAPU | For lasting happiness


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista